Sažetak redovnog izvještaja o stanju u Federaciji BiH, za dane 06./07.11.2022.godine, do 10:00 sati

ZARAZNE BOLESTI KOD LJUDI

Nemamo informacije Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH o epidemiološkoj situaciji za dan 06.11.2022. godine.

 Posavski kanton

Do sada je na prostoru Posavskog kantona na COVID-19, testirano 10905 osoba, od kojih je 5732 pozitivno  (5571 osoba je izliječena, 161 osoba je preminula), a aktivno je 6 osoba.

Kanton 10

Na području Kantona 10 testirano je 7 osoba na COVID-19. Prema rezultatima testiranja nema pozitivnih osoba na COVI-19..

POŽARI 

 Kanton Sarajevo

Pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Kantonalne uprave civilne zaštite Kantona Sarajevo u izvještajnom periodu imali su tri manje intervencije i to:  jedna intervencija na gašenju zapaljenog otpada, jedna intervencija na gašenju zapaljenog stabla i jedno obezbjeđenje sportskog događaja.

Hercegovačko-neretvanski kanton

Općina Čitluk. Vatrogasna jedinica općine Čitluk imala je intervenciju na gašenju požara od 15:10 do 16:30 sati, u požaru je gorjelo više električni stubova.

Općina Jablanica. Vatrogasna jedinica općine Jablanica imala je intervenciju na gašenju požara od 03:23 do 07:00 sati, u ul. Zlatnih ljiljana, gdje je gorio automobil i fasada na zgradi.

 Unsko-sanski kanton

Grad Bihać. Vatrogasna služba grada Bihaća imala je intervenciju na gašenju požara u Bosanskoj ulici, gdje je gorio automobil.

Zeničko-dobojski kanton

Općina Maglaj. Vatrogasna jedinica općine Magalaj imala je intervenciju na gašenju požara u objektu First Maglaj, gdje je gorio dimnjak. Požar je ugašen.

Općina Tešanj. Vatrogasna jedinica općine Tešanj imala je intervenciju na gašenju požara u Medakovu, gdje je došlo do požara u autolimarskoj radionici. Na objektu je prouzrokovana materijalna šteta. Povrjeđenih lica nije bilo. U gašenju požara učestvovala su 2 vatrogasca i 4 uposlenika.

 FEDERALNI HIDROMETEOROLOŠKI ZAVOD

 Meteoalarm: Federalni hidrometeorološki zavod izdao je Žuti meteoalarm za područje: Unsko-sanskog, Tuzlanskog i Kantona Sarajevo zbog guste magle po kotilinama i riječnim tokovima.

 FDERALNI OPERATIVNI CENTAR