Sažetak redovnog izvještaja o stanju u Federaciji BiH, za dane 06./07.06.2020. godine, do 10:00 sati

ZARAZNE BOLESTI KOD LJUDI

 

ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVSTVO F BiH

 

FEDERACIJA BiH: 1.117 potvrđenih slučajeva.

– Ukupno evidentirano 39 smrtnih slučajeva.

– Ukupno aktivnih 129 osoba.

– Ukupno izliječeno 949 osoba.

 

Srednjobosanski kanton

I dalje se provode aktivnosti na sprječavanju širenja korona virusa na području kantona, te se postupa po naredbama i preporukama federalnih i kantonalnih institucija. Kontrolu izvršenja naredbi vrše nadležni organi.

 

Unsko-sanski kanton

Na Infektivnom odjelu KB „Dr. Irfan Ljubijankić“ Bihać, još uvijek se nalazi jedna pacijentica pozitivna na COVID 19, iz općine Sanski Most.

 

POŽARI

 

Tuzlanski kanton

Grad Tuzla. Vatrogasna jedinica grada Tuzle, imala je intervenciju na gašenju požara gdje je gorio krov kuće, u naselju Ludviga Peštića. Požar je ugašen.

Grad Živinice. Vatrogasna jedinica grada Živinica, imala je intervenciju na gašenju požara niskog rastinja, na potezu između Suhe i Ljubača. Požar je ugašen.

 

Zeničko-dobojski kanton

Grad Zenica. Vatrogasna jedinica grada Zenice, imala je intervenciju na gašenju požara u mjestu Lokvine, u kojem je gorio pomoćni objekat (štala). Pričinjena je materijalna šteta. Povrijeđenih nije bilo.

 

Kanton Sarajevo

Profesionalna vatrogasna jedinica Kantonalne uprave civilne zaštite Kantona Sarajevo, imala je tri intervencije manjeg inteziteta, i to: dvije na gašenju zapaljenih automobila, te jednu na kontrolisanom spaljivanju dimnjaka.

 

Zapadnohercegovački kanton

Grad Široki Brijeg. Vatrogasna jedinica grada Široki Brijeg, imala je intervenciju na gašenju požara od 10:20 do 10:50 sati, u ul. Kralja Tomislava, gdje je gorjelo putničko motorno vozilo. U gašenju požara sudjelovala su dva vatrogasca s jednim vozilom.

 

 

OPERATIVNI CENTAR FEDERALNE UPRAVE  CIVILNE ZAŠTITE