Održana 48. redovna sjednica Federalnog štaba civilne zaštite

Na 48. redovnoj sjednici Federalnog štaba civilne zaštite (FŠCZ), kojom je predsjedavala zapovjednica Jelka Milićević, prihvaćen je Izvještaj o radu Federalne komisije za procjenu štete za 2022. godinu i Izvještaj o radu Federalnog štaba civilne zaštite u 2022. godini. FŠCZ je upoznat sa poduzetim mjerama na angažiranju federalnih specijaliziranih jedinica civilne zaštite za spašavanje na vodi i pod vodom na pružanju pomoći u potrazi za pet turskih državljana koji su 20. decembra prošle godine nestali na rijeci Savi. U  u okviru dvije informacije, članovi FŠCZ upoznati su o razornim zemljotresima na području Turske i Sirije kao i sa poduzetim mjerama na upućivanju Federalne specijalizirane jedinice civilne zaštite za spašavanje iz ruševina (USAR tim) u Republiku Tursku radi pružanja međunarodne pomoći u spašavanju nakon razornog zemljotresa. Jednoglasno je usvojen Program aktivnosti i Odluke o realizaciji finansijskog plana Federalnog štaba civilne zaštite u 2023. godini. Povodom 1. marta, Dana civilne zaštite FBiH, Federalni štab civilne zaštite donio je Odluku o dodjeli priznanja i nagrada civilne zaštite pojedincima i kolektivima, za posebne zasluge u oblasti zaštite i spašavanja u toku 2022. godine.

Na današnjoj (27. 02. 2023. godine) 48. redovnoj sjednici Federalnog štaba civilne zaštite (FŠCZ) koja je održana u sjedištu Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) u Sarajevu i kojom je predsjedavala zapovjednica Jelka Milićević, prihvaćen je Izvještaj o radu Federalne komisije za procjenu štete za 2022. godinu i Izvještaj o radu Federalnog štaba civilne zaštite u 2022. godini.

Federalni štab civilne zaštite je upoznat sa poduzetim mjerama na angažiranju federalnih specijaliziranih jedinica civilne zaštite za spašavanje na vodi i pod vodom na pružanju pomoći u potrazi za pet turskih državljana koji su 20. decembra prošle godine nestali na rijeci Savi.

Na današnjoj redovnoj sjednici članovi FŠCZ, u okviru dvije informacije, upoznati su o razornim zemljotresima na području Turske i Sirije kao i sa poduzetim mjerama na upućivanju Federalne specijalizirane jedinice civilne zaštite za spašavanje iz ruševina (USAR tim) u Republiku Tursku radi pružanja međunarodne pomoći u spašavanju nakon razornog zemljotresa.

Jednoglasno su usvojeni Program aktivnosti i Odluke o realizaciji finansijskog plana Federalnog štaba civilne zaštite u 2023. godini.

Na današnjoj sjednici Federalnog štaba civilne zaštite, u okviru tačke o obilježavanju 1. marta Dana civilne zaštite Federacije BiH u 2023. godini, Federalni štab civilne zaštite donio je Odluku o dodjeli priznanja i nagrada civilne zaštite pojedincima i kolektivima, za posebne zasluge u oblasti zaštite i spašavanja u toku 2022. godine koja se dodjeljuju u 2023. godini.