Fahrudin Solak, direktor FUCZ, učesnik Okruglog stola na temu “Izazovi trenutne migracijske krize: Pogled i perspektive”

U organizaciji Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Univerziteta u Sarajevu, u četvrtak, 17.12.2015. godine, na ovoj visokoškolskoj ustanovi održan je Okrugli sto na temu “Izazovi trenutne migracijske krize: Pogled i perspektive”.

Jedan od učesnika bio je Fahrudin Solak, direktor Federalne uprave civilne zaštite, na temu “Postupanje Federalne uprave civilne zaštite u slučaju migracijske krize u Bosni i Hercegovini”.

Na ovom Okruglom stolu svoja iskustva u izazovima migracijske krize sa učesnicima su podijelili dr. sc. Jadran Perinić, direktor Državne uprave za zaštitu i spašavanje Republike Hrvatske, doc. dr. Robert Mikac, zapovjednik Civilne zaštite Republike Hrvatske, te predstavnici akademske zajednice iz susjednih zemalja, naučni radnici sa Univerziteta u Sarajevu, te predstavnici Agencija za provedbu zakona u BiH.

Prije početka uvodnog obraćanja, upriličena je ceremonija potpisivanja sporazuma o naučnoj, obrazovnoj i stručnoj saradnji između Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije i Federalne uprave civilne zaštite, te Ministarstva obrazovanja, nauke i mladih Kantona Sarajevo i Crvenog krsta/križa FBiH.

{loadposition 2015-12-17}