POŽARI

 

Tuzlanski kanton

Grad Tuzla. Vatrogasna jedinica grada Tuzla imala je intervenciju na gašenju požara na lokaciji Rasovac, gdje je gorjela vikendica.

Grad Srebrenik. Vatrogasna jedinica grada Srebrenik imala je intervenciju na gašenju požara u centru grada, gdje je gorio dimnjak.

 

Kanton Sarajevo

Profesionalna vatrogasna jedinica Kantonalne uprave civilne zaštite Kantona Sarajevo imala je tri manje intervencije na gašenju požara, i to: jednu na gašenju zapaljenog automobila, jednu na gašenju zapaljenog smeća u kontejneru, te jedan izlazak na lice mjesta po dojavi da se na zgarištu na pijaci „Kvadrant“ pojavio dim.

 

Tehničke intervencije

 

Hercegovačko-neretvanski kanton

Grad Čapljina. Vatrogasna jedinica grada Čapljina imala je dvije tehničke intervencije, i to:

– od 11:11 do 11:30 sati, u Ul. braće Radića, otvaranje stana,

– od 14:25 do 15:30 sati, u mjestu Prćavci, na putu M6-Krteljevac, sapiranje kolnika nakon  saobraćajne  nezgode.

 

Kanton Sarajevo

Profesionalna vatrogasna jedinica Kantonalne uprave civilne zaštite Kantona Sarajevo  imala je tehničku intervenciju na obezbjeđenju javnog skupa.

 

Zeničko-dobojski kanton

Općina Zavidovići. Vatrogasna jedinica općine Zavidovići imala je tehničku intervenciju nakon saobraćajne nezgode u mjestu Dolac, gdje je putničko motoro vozilo sletjelo sa puta i jedno lice zadobilo povrede.

Grad Visoko. Vatrogasna jedinica grada Visoko imala je u mjestu Prijeko tehničku intervenciju na skidanju mačke sa krova stambenog objekta.

 

FEDERALNI OPERATIVNI CENTAR